PareriDupa parerea mea, Olimpiada Nationala de biologie nu a reprezentat numai un concurs ca oricare altul. Desi am fost pusi in situatia de a ne intrece, am reusit sa legam prietenii de-a lungul celor 5 zile petrecute in Baia Mare, frumoasul oras din inima Maramuresului. Chiar daca am petrecut primele zile fiind dominati de stres, pot spune ca a meritat efortul intrucat am reusit sa obtin si un premiu, dar sunt convins ca si daca rezulatele obtinute nu ar fi fost cele dorite, frumusetile maramuresene ne-ar fi binedispus oricum. Fiind un "veteran" la olimpiada de biologie, intrucat am fost in fiecare an, pot spune ca la Baia Mare m-am distrat cel mai tare, chiar daca nu au fost cele mai excptionale conditii. Cum nu am mai fost niciodata la Baia Mare pot spune ca am avut cea mai buna prima impresie si ca a fost o experienta minunata din toate punctele de vedere.

Simionas Andrei,
Bihor


In urma participării la etapa nationala a olimpiadei de biologie am avut ocazia de a-mi testa cunoștințele acumulate in acest an la biologie, concurând cu cei mai buni elevi din tara. Am avut ocazia de a petrece 5 zile alaturi de lotul Bihorului, însoțiți de doamna profesor Cazan Anca, intr-un oras frumos in inima Maramuresului. Dupa terminarea probelor am vizitat principalele obiective si anume Muzeul de Mineralogie, Muzeul Satului si Muzeul de Istorie alături de profesoara si elevii din zona, care ne-au prezentat orasul. Cu siguranță am avut parte de cea mai călduroasă primire, fapt ce a demonstrat ospitalitatea caracteristica maramureșenilor. M-am bucurat de aceasta experiență chiar dacă rezultatul obținut nu a fost cel sperat si as vrea sa le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibila participarea noastra la aceasta olimpiada.

Carina Lucaciu,
Bihor


Bunã dimineața! Impresiile noastre referitoare la organizarea etapei naționale a Olimpiadei de Biologie 2017 sunt pozitive, gazdele fiind foarte amabile și primitoare. Ne-au oferit ajutorul ori de câte ori am avut nevoie. Festivitatea de deschidere ne-a impresionat și înveselit prin cântecele copiilor și prin costumele lor populare. Condițiile de cazare și masa au fost bune, iar locurile minunate vizitate ne-au oferit o imagine de ansamblu a zonei, cu tradițiile ei. Suntem recunoscãtori pentru gãzduire și abia așteptãm sã revenim în Baia Mare și cu alte ocazii. Vã mulțumim!


Buna ziua! Ma numesc Filip Raluca și sunt participanta la olimpiada din județul Timiș. Va scriu pentru a va transmite impresiile mele privind olimpiada de biologie. Festivitatea de deschidere a fost foarte primitoare iar momentul artistic ne-a transmis emoție și ne-a adus in spiritul locului. Condițiile de cazare au fost ok, deși mi-as fi dorit sa fie mai bine, adică sa avem o baie la fiecare camera. Concursul in sine, deși a avut un nivel de dificultate crescut, ne-a provocat și a fost o experiența inedită. Mi-au plăcut in mod deosebit obiectivele turistice vizitate și organizarea care, per total, a fost foarte buna. O zi plăcută in continuare!


A fost o olimpiada nationala foarte bine organizata, cu oameni deschisi si primitori, o cazare buna si o competitie la nivel inalt. Multumim!

Opre Mihnea,
cls. a IX Col. Nat. Mihai Eminescu Satu Mare


Particip pentru prima dată la o olimpiadă națională, iar obținerea unei mențiuni mi- a oferit o bucurie imensă. Prin participarea mea la Olimpiada Națională de Biologie am câștigat experiență, încredere în mine, am acumulat cunoștințe noi și am cunoscut oameni noi. Cu multă perseverență și răbdare am obținut ce mi- am dorit. Condițiile de cazare au fost bune, mâncarea bună, am vizitat orașul Baia Mare care mi- a plăcut foarte mult. Doresc ca în viitor să mai particip la olimpiade naționale și sper că voi obține diplome care mă vor ajuta să am un viitor mai bun.

Cornoc Darius,
clasa a- VII-a, Școala Gimnazială Lucian Blaga, Satu-Mare


Un oras foarte frumos, cu oameni primitori si caldurosi si cu foarte multe obiective turistice de oferit vizitatorilor. Elevele responsabile de grupul nostru au reusit sa ne ofere un tur frumos al orasului, precum si sa ne simtim ca acasa in aceste zile.

Vlad Bereteu,
Colegiul National Moise Nicoara, Arad


Îți mulțumim pentru tot, Paula❤ Am rămas impresionată de implicarea si de dorința ta de a ne oferi o experiență atât de frumoasă la Baia Mare. Și eu îmi doresc din suflet sa ținem legătura.A fost o experiența minunata și m-am simțit foarte bine acolo!

Chiriac C. Elena Larisa,
Colegiul Național "Unirea", Focșani, Vrancea, clasa a XI-a


Anul acesta Olimpiada Nationala de Biologie a avut loc la Baia Mare in perioda 19-25 aprilie si am avut onoarea sa ma numar printre cei peste 200 de participanti din toate colturile tarii, adunati aici cu un singur scop: acela de a obtine un rezultat cat mai bun si de a ajunge cat mai departe.
Pot spune cu sinceritate ca a fost o experienta deosebita alaturi de persoane deosebite.

Cheregi Paul,
clasa a XI-a, Satu Mare


A fost o experiență minunată, atmosfera a fost foarte plăcută, oamenii amabili, iar mâncarea excelentă.

Andreea Antonie ,
clasa a IX-a la Colegiul Național Frații Buzești, Craiova,Dolj


A fost minunat. Toată lumea a fost aşa prietenoasă şi drăguță cu noi.

Mădălina Mitroi,
clasa a XI-a , la Liceul Teoretic Mihai Viteazul, Băilești, Dolj


Apreciez efortul organizatorilor. Totul a fost foarte bine și pentru asta mulțumim.

Prof. însoțitor al elvilor din Dolj, Camelina Ștefan,
Colegiul Național Frații Buzești, Craiova


Olimpiada Națională de Biologie 2017 Baia Mare... o experiență de neuitat. Am participat la numeroase olimpiade de-a lungul timpului, dar trebuie să recunosc ca niciunde nu m-am simțit ca acasă așa ca la Baia Mare. Încă din momentul sosirii am simțit căldura și sprijinul pe care ni le purtau organizatorii acestui eveniment de mare prestigiu, ceea ce mi-a dat și mai multă încredere în mine. De asemenea, grație micii excursii din cadrul orașului, am reușit să redescopăr ce înseamnă cultura română și aprecierea acesteia. Sunt nerăbdătoare să mă întorc la Baia Mare și cu altă ocazie.

Ruxandra Oiegar,
elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Decebal Deva


O.N.B. 2017 din Baia Mare a fost prima olimpiadă națională la care am participat și pot spune că am fost impresionată plăcut de toate activitățile din cadrul acesteia. Gazdele noastre s-au străduit să ne facă să ne simțim cât mai bine, pe toată perioada șederii noastre. Am vizitat principale obiective istorice și culturale din Municipiul Baia Mare și am fost foarte impresionată. Pe de altă parte subiectele au fost destul de grele, dar și interesante în același timp. În ceea ce privește subiectele, mi-au plăcut în mod deosebit subiectele de la proba practică. Sunt foarte bucuroasă de faptul că am avut prilejul să cunosc o mulțime de persoane noi, deosebite. După ce am făcut cunoștință cu mai mulți copii de la olimpiada națională văd altfel lumea și știu mai bine ceea ce vreau pentru viitorul meu. Sper că voi mai avea privilegiul de a participa la faza națională a olimpiadei de biologie și în viitor, întrucât pentru mine a fost o experiență de neuitat.

Marcu Sorina-Oana,
elevă în clasa a VII-a la Gr. Șc. „Ovid Densușianu” Călan, județul Hunedoara